J+K-kuldet - født 12. og 22. marts 2022


Lab Dams Eika fødte den 12. marts 5 gule hvalpe - 2 tæver og 3 hanner.

Lab Dams Debbi fødte den 22. marts 7 sorte hvalpe - 3 tæver og 4 hanner.


Hanhunden til begge kuld var Gamekeepers Cottage Mallard DK09177/2018 eller Albert i daglig tale.

Albert har en super sundhedsstatus og er tilligemed smuk og velproportioneret og udstråler energi og selvsikkerhed.


Eika ville ikke rigtig spise en uges tid før hun nedkom. Jeg var hos dyrlægen med hende torsdag den 10. marts og han fandt intet unormalt ved hende. Hun blev røntgenfotograferet og vi så 9 hvalpe.

Dagen efter fredag den 11. marts gik hun i fødsel - 6 dage for tidligt. Hun fødte selv 4 hvalpe med hver 2 timers mellemrum og så gik hun helt i stå. Hun lå helt roligt med hvalpene og jeg trak tiden lidt. Fredag nat ringede jeg til dyrlægen og vi blev enige om at jeg skulle komme med hende med det samme. Vi konstaterede ingen veer og Eika fik kejsersnit kl. 3 om natten.

Vi fik alle 5 hvalpe ud. 1 havde slet ikke vejrtrækning og de 4 andre forsøgte vi at gnubbe liv i i en god times tid. Kun 1 lille tæve overlevede dette.

I dagene efter kejsersnittet ville Eika slet ikke spise og ville kun ligge hos hvalpene. Vi var afsted til dyrlæge flere gange og hun fik al mulig medicinering og hjælp. Jeg måtte tvangsfodre hende med al mulig lækker mad. Mandag den 21. marts var jeg for alvor bekymret og hun blev lagt i drop hos dyrlægen. Hvalpene blev taget fra og jeg gik i gang med modermælkserstatning.

Både tirsdag den 22. marts og onsdag den 23. marts var Eika hos dyrlægen og lå med drop. Da jeg var på vej op til dyrlægen onsdag eftermiddag for at hente hende, ringede dyrlægen til mig og fortalte af hun var sovet ind! Min dejlige Eika havde forladt denne verden og tilmed hos dyrlægen. Jeg hentede hende hjem og hun blev dagen efter begravet på matriklen på gravstedet med mine andre hunde.


Tirsdag den 22. marts fødte Debbi. Hun var røntgenfotograferet til 9 hvalpe. Undervejs en dødfødt han. Den sidste hvalpe lod vente meget længe på sig og afsted til dyrlægen med hende. Hun fik ve-stimulerende og den sidste hvalpe kom ud kl. 23 om aftenen - død.

Hjem igen med Debbi og nu havde jeg lagt alle 5 gule hvalpe til hende også så hun nu lå med 12 hvalpe. Det gik over al forventning.

Eika's hvalpe var små 300 g's hvalpe fra fødslen og Debbi's hvalpe store ca. 500 g's hvalpe, så de passede godt sammen i størrelsen.


Det blev til et helt anderledes og frygteligt forløb end det jeg havde regnet med. Det har været 10 meget hårde uger, men alle 12 hvalpe overlevede og de 10 af dem har fået rigtig gode nye hjem. De sidste to - en gul og en sort tæve - bliver boende hos mig og - forhåbentlig - sikrer min fremtidige linier med eget avl.


Lab Dams Eika
Levenghyl Phoenix